ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   –   ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΠΡΟ   –   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ +30 698 975 2763

MOM LIFE
Posted in

Με τα παιδιά στην παραλία: Ετοιμάζουμε παρέα την τσάντα παραλίας

me-ta-paidia-stin-paralia
Posted in

Το καλοκαιράκι μπορεί να μην έχει μπει επίσημα αλλά είναι ήδη εδώ! Οι περισσότεροι έχουμε ξεκινήσει τα μπανάκια στη θάλασσα με τα παιδάκια μας. Γι’ αυτό σήμερα θα ετοιμάσουμε μαζί την τσάντα για την παραλία, για να μην ξεχνάμε τίποτα! Η βασική αρχή προετοιμασίας είναι “όσο λιγότερα” ώστε να είμαστε άνετοι, καθώς όταν έχουμε και παιδιά μαζί, είναι δύσκολο να κουβαλάμε πολλά πράγματα. Εννοείται πως αναθέτουμε και στα παιδιά αρμοδιότητες ώστε να νιώθουν και εκείνα ενεργά μέλη, όπως για παράδειγμα να μεταφέρουν την τσαντούλα με τα παιχνιδάκια τους. Ακολουθεί λοιπόν η λίστα (μπορείτε να την έχετε στο κινητό σας και να την τσεκάρετε κάθε φορά πριν φύγετε για την παραλία):

Αντηλιακό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει φυσικά να βάλουμε μέσα στην τσάντα για την παραλία είναι το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Το αντηλιακό το τοποθετούμε στο παιδί από το σπίτι και το ανανεώνουμε στην παραλία σύμφωνα με τις οδηγίες. Επειδή όμως οι ακτίνες του ήλιου, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι πολύ βλαβερές, το αντηλιακό για τα παιδιά δεν αρκεί. Θα πρέπει να υπάρχει έξτρα προστασία.

Μπλουζάκι παραλίας, Καπέλο, Γυαλιά ηλίου

Για να παίζει με άνεση το παιδάκι μας κάτω από τον ήλιο θα πρέπει να φοράει ένα μπλουζάκι που θα το προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Ομπρέλα και καρεκλάκια θαλάσσης

Η ομπρέλα και τα καρεκλάκια είναι απαραίτητα ιδιαίτερα αν η παραμονή μας στην παραλία είναι πολύωρη. Αντί για καρεκλάκια μπορούμε να έχουμε ψάθα αλλά για να γλιτώσουμε την άμμο που θα γεμίζει συνέχεια την ψάθα (κυρίως από τα παιδικά ποδαράκια), η λύση της καρέκλας είναι προτιμότερη. Επίσης βολεύουν για την κατανάλωση σνακ κάτω από την ομπρέλα ώστε να μην λερώνονται τα χεράκια και το φαγητό.

Όταν διαλέγουμε ομπρέλα και καρεκλάκια θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα έχουμε να κουβαλάμε και άλλα πράγματα οπότε καλό θα είναι να είναι σχετικά ελαφριά, αλλά να μην τα παίρνει και ο αέρας.

Για τα μικρά μωράκια μπορούμε να πάρουμε μία καλαθούνα/πορτ μπεμπέ με κουνουπιέρα (για να προστατεύονται και από την άμμο).

Πέδιλα παραλίας

Τα ιδανικά παπουτσάκια για τα παιδιά στην παραλία είναι φυσικά τα crocs. Με αυτά τα ποδαράκια τους θα είναι άνετα, δεν θα καίγονται στην άμμο και φυσικά τα πεδιλα αυτά όσο και να βραχούν δεν παθαίνουν τίποτα και στεγνώνουν αμέσως!

Ζώνη με Τουβλάκια

Για τα μωράκια (από την ηλικία που επιτρέπει ο παιδίατρος να μπουν στην θάλασσα) καλό είναι για να μην κουβαλάμε περιττά πράγματα να τα κρατάμε αγκαλίτσα μέσα στη θάλασσα. Για τα λίγο πιο μεγάλα παιδάκια η ζώνη με τα τουβλάκια είναι μία καλή λύση για να έχουν μία σχετική ελευθερία κινήσεων μέσα στη θάλασσα, πάντα με την επίβλεψη των μεγάλων φυσικά. Για τα πιο μεγάλα παιδιά που ξέρουν να κολυμπάνε μπορούν να έχουν μαζί τους ένα ζευγάρι γυαλιά κολύμβησης για τις βουτιές τους και τις εξερευνήσεις τους κάτω από το νερό!

Μαγιό, πετσέτα, εσώρουχο, αλλαξιά

Και φυσικά, μαγιό και μία πετσέτα για να σκουπίζεται όταν βγαίνει από την θάλασσα είναι απαραίτητα. Τα μικρότερα παιδιά, ειδικά, κρυώνουν πιο πολύ από τους μεγάλους, οπότε πρέπει να τα σκουπίζουμε αμέσως μετά τις βουτιές στη θάλασσα.

Ένα καθαρό εσώρουχο ή μία πάνα για να αλλάξει πριν φύγουμε από την παραλία και τα ρουχαλάκια του που καλό θα είναι να είναι ανοιχτόχρωμα, βαμβακερά και άνετα.

Νερό, φρούτα και ελαφριά σνακ

Παίρνουμε μαζί μας τα παγούρια τους και ένα μεγάλο παγωμένο μπουκάλι έξτρα για να τα γεμίζουμε όταν αδειάζουν ή όταν ζεσταίνει το νερό τους. Παίρνουμε επίσης φρουτάκια εποχής που μπορούν να τα φάνε χωρίς πιρούνι ή φρέσκους φρουτοχυμούς ανάμεικτους και αντίστοιχα ελαφριά σνακ όπως κριτσίνια, τοστάκια, σπιτικές μπάρες.

Μίνι Φαρμακείο, χαρτομάντηλα και υγρά μαντηλάκια, σακουλίτσες

Θα χρειαστούμε επίσης ένα μικρό τσαντάκι με δύο πραγματάκια για πρώτες βοήθειες (ρωτάμε τον παιδίατρό μας τι είναι απολύτως απαραίτητο για την ηλικία του μικρού μας), χαρτομάντηλα και υγρά μαντηλάκια που χρειάζονται πάντα αλλά και δυο σακουλίτσες για τα βρεγμένα μαγιό και τα σκουπίδια που θα κάνουμε.

Παιχνίδια παραλίας

Τα παιδιά ευχαριστιούνται την άμμο με  όλους τους τρόπους, με τα χέρια, με τα φτυαράκια, με τα φορτηγάκια, κλπ. Βέβαια για να ελαττώσουμε τα πράγματα που κουβαλάμε και επειδή συνήθως υπάρχουν και άλλα παιδάκια με παιχνίδια στην παραλία, μπορούμε να αρκεστούμε σε ένα κουβαδάκι, ένα φτυαράκι και μία τσουγκράνα και δύο τρία ζωάκια. Με αυτά μπορούμε να παίξουμε τόσα πολλά παιχνίδια στην παραλία που δεν χρειάζεται να βαραίνουμε την τσάντα με άλλα!

Εμείς εδώ στο lionkids.gr σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για παιδικά μαγιουδάκια, καπέλα, γυαλιά ηλίου και πεδιλάκια θαλάσσης!

Πες μας τη γνώμη σου! Εσύ τι βάζεις στην τσάντα για την παραλία;

Join the conversation

TOP

ΚΑΛΑΘΙ 0